Miniferie i Goslar

Fire dages miniferie i Harzen i det mest vidunderlige sensommervejr primo september. Undervejs havde vi pit-stop og frokost i Lüneburg. Vi blev positivt overraskede over den gamle fine by med de specielle husgavle. Kan klart anbefales.

Vi valgte at bo i Goslar, da det er en rigtig fin gammel by med masser af liv, butikker, restauranter og hoteller. Der er masser af hoteller i alle byerne, men der sker ikke ret meget i de mindre byer rundt omkring. Vi vil helt sikkert vælge Goslar igen, men en by som Quedlinburg er også rigtig fin, og af passende størrelse. Men valget af opholdssted afhænger jo også af, hvad man kommer efter. For os er det vandring og naturoplevelser, cafe-liv og gode restauranter eftermiddag og aften. Betragte livet i gode omgivelser, og måske komme i kontakt med andre rejsende fra hele verden.

Desværre lider naturen i Harzen meget, som resultat af flere års tørke, og følgende massive bille-angreb på grantræerne. Skovdøden er enorm. Et areal svarende til to gange Bornholm er brunt og dødt.

Udflugter/oplevelser:

Der er utallige muligheder for vandreture i alle længder og sværhedsgrader. Brug evt. “Harz Tourenportal” (regio.outdooractive.com)

eller en app. som guide. Men husk vandrefodtøj og smartphone. Ruterne er mange steder dårligt eller direkte vildledende skiltet, så uden hjælp kommer man hurtigt på vildspor.

Er man på motorcykel, eller glad for at køre bil, så er vejen mellem Goslar og Hahnenklee absolut et must. Flot vej gennem bjergene med gode udsigter og riiiiigtig mange sving.

Hotel anbefaling:

Vi boede på Hotel Schiefer ****, beliggende på torvet i Goslar. Elleve værelser, alle i to etager, beliggende roligt i første baggård. Opholdsstue i underste etage og soveværelse med badeværelse i åben forbindelse i øverste. Alt nyrenoveret og rigtig fint. Morgenmad med i prisen, og privat parkering (8 Euro/døgn) lige neden for værelsesgangen i tredie baggård. 

Utrolig flink og hjælpsom reception.

Hoteller giver 10% rabat på deres tre restauranter.

Restaurant anbefaling:

Vi prøvede forskellige restauranter, og vores middags restaurant blev helt klart Trüffel, i Bäckerstrasse. Lækker mad og flink betjening, men husk bordbestilling.

Restauranten på Hotel Alte Münze i Münzstrasse er heller ikke dårlig.

Om aftenen fik vi vin og drinks på restaurant Jakob på kirketorvet ved Jakob-kirken. Deres mad så også godt ud, og der kom mange mennesker og spiste.

Restauranterne på torvet og ved Markt-Kirche, er helt klart bedst til øl, forfriskninger og snacks. Øllet er rigtig godt på Brauhaus Goslar.