Byernes by…..

Triumfbuen.
Triumfbuen.
Von Sprechelsens nye triumfbue.
Von Sprechelsens nye triumfbue.
Gadehandlere ved Seinen, og Notre Dame i baggrunden
Gadehandlere ved Seinen, og Notre Dame i baggrunden
Pause ved louvre
Pause ved louvre
Fra den dyre gade.
Fra den dyre gade.
Sacre Coeur.
Sacre Coeur.
Karina foran Notre Dame.
Karina foran Notre Dame.
Et lille hotel i en af arkaderne.
Et lille hotel i en af arkaderne.
Karina nyder udsigten på toppen af den gamle triumfbue.
Karina nyder udsigten på toppen af den gamle triumfbue.

En kort introduktion til Paris, nogle ”must see's” og vore bedste spisesteder.

Paris er byernes by. Ingen tvivl om det. Ingen steder finder man det udefinerlige som man oplever i Paris. Det er storby og hastværk, pompøse gamle bygninger, smukke arkader, historiske monumenter og museer i massevis, et fantastisk cafeliv, og - arrogance så det basker.
Det er en underlig cocktail, men følelsen ved at sidde på en af de utallige fortovsrestauranter hvor alt ånder fred og ro, og betragte det hektiske liv på veje og fortove, er helt speciel for Paris. Det skal opleves.
Paris er stor, kæmpe stor. Den nordlige, og mest interessante bydel er stort set kun 3-4 etager høj, og det gør, at byen får en enorm udstrækning.
Så husk de aller bedste travesko, for stemningen, og pariserne på godt og ondt, opleves bedst til fods. Når fusserne er ømme, så er det godt at vide, at Paris har det bedste undergrunds-bane-net vi kender i Europa; Metroen. I den indre bydel er der sjældent længere end et par hundrede meter til nærmeste station.
Og systemet er ganske enkelt. En del enklere end i f.eks. Hamborg. Tro det eller lad være, det er sandt.

1. Eiffel tårnet. Hvis i vil til tops i tårnet, så check åbningstider på nettet, og kom lidt før åbningstid om formiddagen. Så sparer i nemt 1-2 timer i køen.Toppen af tårnet er en helt speciel oplevelse. Især det sidste stykke med elevatoren i det snævre tårn opleves næsten som at svæve.

2. Notre Dame. Fantastisk bygningsværk på Ile de la Cité.

3. Sacre Coeur i Bydelen Montmartre. Kirken som sådan er der ikke så meget at sige om, men nyd i stedet omgivelserne, som efter vores smag er nogle af de smukkeste og hyggeligste i Paris. Nyd udsigten over hele Paris fra trappen foran kirken, den er fantastisk på en solskinsdag. Markedet bag kirken på Place Du Tetre skal også besøges, men vogt jer, det er en af de største stristfælder i byen. Gå videre ned i kvarteret mod vest mellem kirken og Moulin Rouge. Her er delikatesseforretninger og fine fortovsrestauranter, og et dejligt og roligere miljø. Måske det mest ”Parisiske” i byen.

4. Moulin Rouge. Måske verdens mest berømte varieté beliggende på Boulevard de Clichy, som skulle være den frække gade i byen. Sådan er det nu nok ikke helt mere, men man kan da finde levn fra svundne tider. En forfriskning på en fortovsrestaurant på den nærliggende Place Pigalle er altid en oplevelse.

5. Louvre. Dette enorme bygningsværk skal man som minimum besøge ved at gå gennem parken og pladserne. De kunstintresserede kan jo kigge indenfor, men det skulle angiveligt tage en uge at se det hele, så man skal bestemme sig før man stiller sig i køen.

6. Place de la Concorde skal man gå til gennem parken ved Louvre. Pladsen er enorm og trafikken i 7 baner rundt om Concorde søjlen et intet mindre end afsindig.

7. Triumfbuen. Fortsæt fra Place de Concorde mod vest ad Champs-Elysées. Tag turen op i triumfbuen, den er større en man umiddelbart tror, og udsigten i begge retninger er super. Herfra kan man bl.a se ned i de berømte hængende haver, dvs haver på toppen af husene.

8. Champs-Elysées. Tag det sydlige fortov fra Triumfbuen ind mod Concorde pladsen, og drej til højre ad Avenue Montaigne. Her er alle verdens kendte designbutikker. Dyrt og fornemt som bare pokker, men også en oplevelse.

9. Von Sprechelsens Triumfbue som ligger i direkte forlængelse af Champs-Elysées, men for langt ude til at gå dertil. Tag i stedet metroen derud og se dette fantastiske bygningsværk.

10. Galerie la Fayette. Efter vores mening europas flotteste varehus næst efter Harrods i London. Gå ind i den gamle del og betragt den afsindigt flotte kuppel i farvet glas-mosaik. Tag op til toppen og kig nedad. Det er flot. Tag også en tur på taget og nyd udsigten. Og gå så på oplevelse i delikatesseforretninger, østersbarer, champagne- og chokoladebarer, og, og…..

11. Operaen. Lige i nærheden af La Fayette.

12. Latinerkvarteret syd for Ile de la Cité. Skal opleves, men pas på lommetyve, pågående tjenere og middelmådig mad. Den værste turistfælde i byen.

13. Chatelet-bydelen, øst og nord for Le Halles. Fine fortovsrestauranter og spisesteder, ludergader, og afro-hår-gade. (Bd. Strassburg og Bd. St. Denis)

14. Le Centre Pompidou. Centeret har en meget speciel arkitektur, men det er mest pladsen foran, og nærområdet der trækker. På en god dag er her forskellige gade-kunstnere og optræden.

Spisesteder:

Le Trumilou, gå lidt mod øst ad Quai de l’Hotel-de-Ville, fra rådhuset Hotel-de Ville.
Vores favorit, når det skal være Fransk. Her sidder man ved langborde og får serveret den allerbedste mad, i en fantastisk stemning og miljø. Bestil bord eller kom i god tid.

La Rose de France på Ile de la Cité. Ligger på Place Dauphine 24 i modsat ende af øen som Notre Dame. Her er fantastisk mad, stille og roligt, skønt det kun er et stenkast fra menneske-horderne omkring den store kirke. Fantastisk sted.

Brasserie l’Aristide på Rue des Abesses på Mont Martre, midt imellem Moulin Rouge og Sacre Ceaur. Super fortovsrestaurant som vi anbefaler til både kaffe, frokost og aften.

Go’ fornøjelse…..

Del siden