Ligurien.

Badebyen Monterosso.
Badebyen Monterosso.
Rio Maggiore.
Rio Maggiore.
Rio Maggiore.
Rio Maggiore.
Portovenere
Portovenere
Corniglia.
Corniglia.
Hovedgaden i Manarola.
Hovedgaden i Manarola.

Lidt om vore oplevelser og anbefalinger i Cinque Terre:

Fælles for de 5 kystbyer i Cinque Terre er, at de er forholdsvis små, der er indkørselsforbud i de fleste, og ganske få har en egentlig havn. Der fiskes dog intensivt fra alle byer, og det specielle er, at bådene tages med ”hjem”. Dvs, at de ligger side om side op ad hovedgaden, som oftest ender ved vandet. Byerne som vi har beskrevet herunder ligger alle fantastisk smukt med havet som nærmeste nabo, og med Liguriens bjerge lige bagved. Kystvejen som ligger oven for byerne giver, med få undtagelser mest i den østlige ende, ikke det rigtige indtryk af kystens skønhed. Det kan anbefales, at tage sejlturen med rutebåden der forbinder alle byerne. F.eks. fra Monterosso i vest til Riomaggiore i øst eller omvendt. Byerne forbindes også af en togbane, som man så kan tage tilbage. Vore oplevelser er fra 2008.

Cinque Terre, Ligurien:

Hvis i kommer vestfra, er første by i Cinque Terre, Monterosso al Mare. Det er ”badebyen” i Cinque Terre. Der er ikke så mange seværdigheder, men hvis man trænger til en dukkert er her en fin strand. Byen er kendt for sin fine desertvin Sciacchetrá fremstillet på tørrede druer.

Næste by er Vernazza. Den ligger på en lille halvø, og det er den eneste af de 5 byer, som har en egentlig havn. Der er rimelig langt at gå fra parkerparkeringspladsen bag ved byen.

Corniglia er tredje by. Det er en af de mest spektakulære byer på kysten, fantastisk smukt beliggende på en klippetop.

Som nr 4 kommer Manarola. Den er absolut et besøg værd. Beliggende helt ude på kanten af klippen og uden havn, så bådene må hejses op og ned til havet. Rundt om byen ligger vinmarker på skråninger så stejle, at druerne kun kan høstes via en tovbane. Manarola er forbundet med den næste by Riomaggiore, med ”kærlighedsstien”. Det romantiske er nu nok gået lidt af stien efterhånden som den er blevet udvidet og brolagt, men udsigten er formidabel.

Riomaggiore er den 5. og sidste og for os den dejligste by på kysten. Det hænger nok sammen med, at vi har boet lige oven for byen. Der er parkering i et parkeringshus ved indgang til byen, og hvis det er spisetid, kan Trattoria la Lanterna, beliggende på højre side ved ”havnen”, anbefales. La Grotta som ligger lidt før og på modsat side er også god. Husk at spadsere lidt på ”kærlighedsstien” mod Manarola.

Før Chinque Terre helt forlades, anbefaler vi et besøg i byen Portovenere. (Udtales med tryk på sidste stavelse ”re”). Det er nok den af byerne på kysten der er mest ”by” i. Bl.a. et fint torv som går over i en hyggelig indkøbsgade. Og så selvfølgelig beliggenheden yderst på pynten. Gå en tur langs havnen og helt ud på molen, og læg mærke til den helt specielle klippestruktur langs med vandet.

Om Liguriens hovedstad La Spezia er der kun det at sige, at den kan bruges når der skal handles ind.

Del siden