Miniferie i Goslar

Hotel Schiefer set fra torvet.
Hotel Schiefer set fra torvet.
Indgangen til hotel Schiefer.
Indgangen til hotel Schiefer.
Liften til Wurmberg. Braunlage i baggrunden.
Liften til Wurmberg. Braunlage i baggrunden.
Skovdøden set fra Wurmberg. Brocken ses i baggrunden.
Skovdøden set fra Wurmberg. Brocken ses i baggrunden.
Øl på Brauhaus Goslar
Øl på Brauhaus Goslar
Udsigt fra Auerhahn.
Udsigt fra Auerhahn.
Opstigning til Brocken over Eckerloch.
Opstigning til Brocken over Eckerloch.
Damptoget på vej ned fra Brocken
Damptoget på vej ned fra Brocken
Titan hængebro.
Titan hængebro.

Miniferie i Harzen i det mest vidunderlige sensommervejr i 2021 og forårsvejr i 2022. Undervejs havde vi pit-stop og frokost i Lüneburg. Vi blev positivt overraskede over den gamle fine by med de specielle husgavle. Kan klart anbefales.

Vi valgte at bo i Goslar, da det er en rigtig fin gammel by med masser af liv, butikker, restauranter og hoteller. Der er masser af hoteller i alle byerne, men der sker ikke ret meget i de mindre byer rundt omkring. Vi vil helt sikkert vælge Goslar igen, men byer som Quedlinburg og Wernigerpde er også rigtig fine, og af passende størrelse. Men valget af opholdssted afhænger jo også af, hvad man kommer efter. For os er det vandring og naturoplevelser, cafe-liv og gode restauranter eftermiddag og aften. Betragte livet i gode omgivelser, og måske komme i kontakt med andre rejsende fra hele verden.

Desværre lider naturen i Harzen meget, som resultat af flere års tørke, og følgende massive bille-angreb på grantræerne. Skovdøden er enorm. Et areal svarende til to gange Bornholm er brunt og dødt.

Udflugter/oplevelser:

Der er utallige muligheder for vandreture i alle længder og sværhedsgrader. Brug evt. “Harz Tourenportal” (regio.outdooractive.com) eller Harzinfo.de, eller en app. som guide. Men husk vandrefodtøj og smartphone. Ruterne er nogle steder dårligt eller direkte vildledende skiltet, så uden hjælp kommer man hurtigt på vildspor.

I 2021 var vi bl.a. på Wurmberg. Det næsthøjeste punkt i Harzen. Lift derop går fra Braunlage, men man kan selvfølgelig også vandre derop. Vi tog liften op, og gik ned. Ca. 4 km.

I 2022 var vi på Brocken. Der går damplokomotiv derop fra Wernigerode og fra Drei Annen Hohe. Der er også utallige vandreveje derop. Den korteste går fra Schierke, og er ca. 5,2 km. Medmindre man er udstyret med solide vandrestøvler, vil vi ikke anbefale turen parrallelt med togbanen til Eckerloch. Opstigningen over Eckerloch er ikke for alle. Her går det virkelig opad og over stok og sten. I bogstaveligste forstand. Hvis ikke udstyret eller konditionen er til det, så vælg en af ruterne øst om Eckerloch. De er ikke så uvejsomme. Men fra toppen belønnes man med en fantastisk udsigt.

Er man på motorcykel, eller glad for at køre bil, så er vejen mellem Goslar og Hahnenklee absolut et must. Flot vej gennem bjergene med gode udsigter og riiiiigtig mange sving.

Hotel anbefaling:

Vi boede på Hotel Schiefer ****, beliggende på torvet i Goslar I 2021. Elleve værelser, alle i to etager, beliggende roligt i første baggård. Opholdsstue i underste etage og soveværelse med badeværelse i åben forbindelse i øverste. Alt nyrenoveret og rigtig fint. Morgenmad med i prisen, og privat parkering (8 Euro/døgn) lige neden for værelsesgangen i tredie baggård. 

Utrolig flink og hjælpsom reception. Hotellet giver 10% rabat på deres tre restauranter.

I 2022 valgte vi Hotel Alte Münze**** Super lækkert hotel, og de flinkeste medarbejdere man kan forestille sig. Flotte værelser i de gamle bygninger, og en næsten overdådig morgenbuffet. Privat parkering i gård.


I 2023 overnattede vi på Hotel Hubertus Hof. Udmærket hotel til kortere ophold. Udmærket restaurant (Jugoslavisk) og rigtig fin morgenmadsbuffet. Moderate priser og flinke medarbejdere.

Restaurant anbefaling:

Vi prøvede forskellige restauranter, og vores middags restaurant blev helt klart Trüffel, i Bäckerstrasse. Lækker mad og flink betjening, men husk bordbestilling.

Restauranten på Hotel Alte Münze i Münzstrasse er heller ikke dårlig.

Om aftenen fik vi vin og drinks på restaurant Jakob på kirketorvet ved Jakob-kirken. Hyggeligt på deres udendørs pladser. Men spis ikke der. Vi prøvede det i 2022 og bestilte hhv. Wraps og Karrywurst m. pommes. Wraps'en var rimelig, men pølsen var den dårligste jeg nogen sinde har spist. Og det siger ikke så lidt. Når man mestrer at ødelægge en pølse, skal man virkelig holde sig væk.

Det samme gælder Paulaner Wirtshaus. Det gik vanvittig hurtigt fra bestilling og til maden kom. Bayerische Abendmahl og schnitzel med brasede kartofler. Det smagte ikke dårligt, vi blev mætte, og det var billigt. Hvidvinen var kold, men virkelig ringe.

Restauranterne på torvet og ved Markt-Kirche, er helt klart bedst til øl, forfriskninger og snacks. Øllet er rigtig godt på Brauhaus Goslar, men her skal man heller ikke spise.

Del siden